Hyllyjen välistä tuli vastaan Nurmijärven Sanomat 5.syyskuuta 1990. Lehti oli siis painettu liki neljännesvuosisata sitten. Toisaalta paljon oli ehtinut sen jälkeen tapahtua, toisaalta samoja asioita. Samat aiheet periaatteessa ovat nytkin esillä, mutta paljon kehitystä tapahtunut.

Pääjuttu kertoi Klaukkalassa sijaitsevan Nurmijärven Jäähalli Oy:n omistaman yksityisen jäähallin avajaisista. Puheenaiheina olivat korkeat jäämaksut seuroille ja kunnan perimät vesi- ym maksut. Sittemmin halli siirtyi kunnalle, ja nyt 25 vuotta myöhemmiin, rakennettiin Klaukkalaan toinen halli viereen ja tekojää Kirkonkylään.

Pääkirjoitus käsitteli biopolttoaineita ja kysyi, ostetaanko polttoaineet tulevaisuudessa Alkosta.

Nyrkkeilupromoottori Risto Hallamaa oli järjestänyt ammattilaisillan Helsingissä. Risto muistetaan myös aktiivisena hiihtovalmentajana ja pitkäaikaisena kunnanvaltuutettuna.

Kolumnissa Vesa toivotti Miina Äkkijyrkän Nurmijärvelle tervetulleeksi. Miina lehmineen kun oli saanut lähtöpassit Savosta Sonkajärveltä. Miina puinen lehmä Nurmijärvellä sittemmin käväisikin.

Perlos, Kirkonkylässä toiminut maan eturivin muovitehtaita, oli saanut uuden toimitusjohtajan. Hän vaali henkilökunnan motivaatiota. Sittemmin Perlos taisi lähteä ulkomaille ja liekö enää olemassa? Nyt sen tontilla on K-supermarket ja kerrostaloasuntoja.

Laidunalueelle Kirkonkylässä oli rakennettu vammaisasuntoja. Muistan, miten nuo asunnot herättivät alueen muiden asukkaiden vastustusta. "Ei meidän takapihalle."

Yksityisten Nurmijärven yhteiskoulun laajennuksen urakoitsija oli  valittu. Sittemmin koulu siirtyi kunnalle ja sitä laajennettiin vielä toisenkin kerran.

Teräväsanainen silloinen toimittaja, tuleva kunnanvaltuutettu Juha Peltonen kirjoitti valtuustopakinaa, jossa sanoi valtuutettujen tappavan vain aikaa kokouksissa. Toinen aihe pakinassa olivat pakolaiset, joita Nurmijärvi oli päättänyt olla ottamatta vastaan. Hän referoi keskustelua, joka on kuin tältä päivältä. Nyt tosin pakolaisia olemme päättäneet vastaan ottaa.

Opettajat olivat tietokoneiden ohjelmointikurssilla. Tietotekniikka oli vielä oma oppiaineensa, mutta lehtori Jaakko Julkunen toivoi tietotekniikan hyödyttävä tulevaisuudessa eri oppiaineita. Se oli paljon aikaa ennen läppäreitä ja mobiilia.

Ja Nurmijärven Golfkeskuksessa oli pidetty avajaiskisat! Edam juusto maksoi 38 markkaa kilo. Se on rahanarvolaskurin mukaan nykyrahassa 9,91 euroa.

* Työskentelin Nurmijärven Sanomien toimituksessa 1978 - 1997.