Monien muutosten ja tapahtumien vuosi on päättymässä. On tuntunut, että kaikki maailmassa muuttuu ja on liikkeessä. Olemme olleet tapahtumien keskellä ja vasta joskus myöhemmin voimme arvioida, mikä on minkäkin merkitys ja vaikutus.

Olemme eläneet taloudellisen epävarmuuden vallitessa. Sen kanssa painii niin Suomen valtio, koko maa ja elinkeinoelämä kuin myös kunnat.

Kunnissa ja myös Nurmijärvellä on tehty  työtä tulevaisuuden eteen ja koettu paljon uutta. On selvitetty palveluverkon ja hallinnon tehostamista, on otettu vastaan hädässä olevia lähimmäisiä ulkomailta. Yhteistyökuviot elävät koko ajan.

Muutoksen nopeutta ja määrää kuvaa pakolaistilanteen kehitys: Kun vuosi sitten Nurmijärven valtuustossa päätettiin ottaa Nurmijärvelle 20–25 kiintiöpakolaista - pohtien, miten siitä selvitään - on tänä vuonna kuntaamme tullut satoja turvapaikanhakijoita. Ja siitäkin selvitään. Kaikki ei tapahdu toki kunnan vastuulla.

Olemme tarvinneet – ja tarvitsemme edelleen – paljon luovuutta vaikeita kysymyksiä ratkaistaessa sekä rohkeutta toteuttaa niitä ja astua uuteen.

Muutokset ovat mieluummin mahdollisuuksia kuin uhkia. Parempaa kohden olemme menossa, niin uskon. ”Vain se, mikä muuttuu, voi säilyä.”

Katsoin eilen (ti 22.12.) televisiosta TV 2 viimeisen Ajankohtaisen kakkosen lähetyksen, jossa tarkasteltiin pitkäikäisen ohjelman käsittelemiä, kulloinkin ajankohtaisia asioita ja niissä tapahtuneita muutoksia 1970-luvulta tähän päivään. Monessa asiassa on tapahtunut suurta kehitystä. Maailma on nyt parempi paikka asua ja elää.

”Paremmaksi kaikki muuttuu, vaikka hyväksi ei milloinkaan”, lauloi Fredi Siitonen kauan sitten. Parempaa kohden aina pyrimme.

****

Liekö johtunut Nurmijärven kunnanvaltuuston vuoden viimeisessä kokouksessa käyttöön otetun sähköisen äänestyskoneen aiheuttamasta jännityksestä ja hämmennyksestä, että unohdin tilaisuuden kiittää kunnan työntekijöitä ja luottamushenkilöitä päättymässä olevan vuoden työstä. Se on ollut kauan suurimman valtuustoryhmän puheenjohtajan miellyttävänä tehtävänä.

Käytän nyt tässä tilaisuutta kiittää yhteisistä ponnisteluista ja hyvästä yhteistyöstä sekä toivottaa Hyvää Joulua ja Menestystä Vuodelle 2016 kunnan henkilökunnalle, valtuutetuille, valtuustoryhmille ja valtuuston puheenjohtajistolle, kunnanhallituksen ja lautakuntien jäsenille ja asioiden valmistelijoille sekä tietysti kuntalaisille paikallismediaa unohtamatta.

Me kaikki tarvitsemme toisiamme ja meillä sama tavoite, jos kohta keinoista välillä on erilaisia mielipiteitä. Hyvä niin.