Kunnanvaltuusto myönsi keskiviikkona tarvittavan 600 000 euron lisämäärärahan (yhteensä aikaisemmin myönnetyn kanssa kunnan osuus on 2.8 milj. euroa) Arkadian lukion liikuntatilalle ja Nurmijärven ensimmäiselle liigamitat täyttävälle salibandysalille. Se saattaa päättää vuosia jatkuneen moninäytöksisen näytelmän nimeltä ”Salibandihalli Nurmijärvelle”. Päättää siis, mikäli rakentaminen saadaan alkamaan ja salirakennus valmistuu, kuten on perusteltua nyt odottaa.

Käsittely valtuustossa oli vähän kaksimielinen: hyvä hanke, mutta valmistelussa nähtiin puutteita.

Ensin Sami Virtanen, vihr. perusteli hallin tarvetta sekä koululle että menestyvälle, yhdelle maan parhaista salibandyseura SB:lle, jonka ei enää salin valmistuttua tarvitse pelata jopa televisioitavia kotiotteluitaan naapurikaupungeissa kuten Hämeenlinnassa.

Monessa puheenvuorossa oltiin samaa mieltä: ”Mieletöntä olisi nyt peruuttaa.” ”Hyvä hanke.”

Mutta oltiin myös toista mieltä: Arto Hägg, kok ihmetteli hankkeen huonoa teknistä ja taloudellista valmistelua sekä kunnan edunvalvonnan puutteita. Hän ehdotti sen palauttamista uudelleen ja paremmin valmisteltavaksi. ”Ammattietiikkani ei anna myöden hyväksyä näin huonoa valmistelua.”

Kun hankkeen tärkeyttä on korostettu monella suulla, ihmetteli Hägg, ”miksi näin tärkeätä hanketta ei ole hoidettu paremmin”. Määrärahan myöntäminen voitti äänestyksen numeroin 41 puolesta, 7 vastaan, 3 tyhjää.

Kunnan hankkeet etenevät usein monien mutkien kautta. Luottamushenkilöt syyttävät siitä virkamiehiä, mutta syytä on joskus myös luottamushenkilöissä. Hankkeita muutetaan, perutaan ja lisätään tai puuttuu tietoa sisällöstä tai vaikutuksista.

Yhtäkaikki, koulu ja salibandy tarvitsevat tilan. Hankkeessa yhdistyvät yksityisen koulun ja kunnan intressit. Toinen asia on, että kunnan hyvien hankkeiden hoitaminen pitäisi saada paremmalle tolalle. Huonoihin hankkeisiin ei tietenkään pidä ryhtyä ollenkaan. Jos tarvitaan lisää henkilöresursseja, hankittakoon niitä.

Muitakin asioita valtuuston listalla oli: Muutama kaava-asia ja maapoliittinen ohjelma, jota kiiteltiin selkeäksi, sekä osavuosikatsaus, jonka mukaan talous on kehittynyt alkuvuonna nippanappa arvion mukaisesti.

Kunnanjohtaja toi terveisiä kunnan johtamisorganisaation uudistamisvalmisteluista, joissa on tarkoitus saada valmista syyskuun alkuun mennessä. Terveisä tuli myös maakuntahallinnon ja soten valmisteluista.

Monilla alkoi kesäloma, mutta jotkut varmaan jatkavat ahkerointia mm. organisaatiopohdintojen parissa.