Nurmijärven kunta on tekemässä, siis ainakin yrittämässä todellista viestintä- ja digiloikkaa. Sen verran monenlaista viestintätekoa on samanaikaisesti vireillä.

Uusi kunnanjohtaja Outi Mäkelä on hoitanut virkaa pari kuukautta, mutta ”kunnanjohtajan blogi” on jo vakiinnuttanut paikkansa yhteyden ja tiedon kanavana. Blogi tuo kunnanjohtajan ikään kuin kuntalaisten keskelle.

Sen lisäksi on käynnissä oikea viestinnän vuosi, kun kunnan viestintää tutkitaan, kotisivuja uusitaan, Solmu on avattu ja digitaalisuutta lisätään palveluihin sekä viestintään. Viestintää painotetaan myös kunnan strategiassa ja sen asema vahvistuu kunnan toimintaorganisaatiossa.

Solmu esittelee itsensä näin: ”Solmu on verkkoasiointipalvelu, josta löydät kootusti Nurmijärven kunnan sähköisiä palveluita aihealueittain. Uusia palveluita otetaan käyttöön sitä mukaa kun niitä valmistuu”.

Siellä voi kysyä, purnata ja hankkia tietoa, vastata kyselyihin ja ottaa kantaa. Kävin tutustumassa ja se tuntuu suoranaiselta harppauksesta tai ”konkariaskelelta”.

Nämä ovat kuin suoraan kunnan uudesta strategiasta, jonka tunnuksena on ”Nurmijärvi positiivinen ilmiö”. Myönteisiä askeleita olivat heti aluksia myös salibandynaisten voittama Suomen mestaruus ja Nurmijärven mainetta luoneiden henkilöiden palkitseminen. Miksei edellisen kunnanjohtajan Kimmo Behmin eläköitymistapahtumut, joissa päävire oli myönteinen. Takavuosien moitteet ja epäilykset kunnanjohtajaa kohtaan oli unohdettu, kuten tällaisissa tilanteissa kuuluukin.

Iloinen asia on myös Nurmijärvi-siisti ilmiö, kunhan se toteutuu, mikä on meistä kaikista kiinni

Kunnan hallinto tulee olemaan vahvasti esillä lähikuukausina, kun kuntaan valitaan useita uusia johtavia viranhaltijoita pois lähteneiden tilalle.

Viestinnän tehtävä ei kuitenkaan ole antaa hyvää kuvaa esimerkiksi kunnasta vaan oikea kuva. Se tarkoittaa, että myönteisellä viestinnällä pitää olla katetta todellisuudessa, ja pitää kertoa myös ongelmista ja epäkohdista. Näin viestintä rakentaa luottamuspääomaa, jota on hyvä olla olemassa pahemman päivän varalle.